Thursday, October 28, 2010

TAK ADA YANG ABADI

video

lagu ni buat aku teringat kenangan lama...lagu ni buat aku....kalah dengan emosi....video ni buat aku....zzzzZZZZZzzZZZZ

Friday, October 22, 2010

Kegilaan Sebenar Time Exam...Perlu la??

Yeahh! Exam..exam... Ku seru namamu... Kui3..  Sampai sudah time2 yang paling bebest sepanjang kehidupan seorang student.. Kalo takde exam..takde maknanye belajar. Tapi, takdak gune belajar  kalo time exam hantar paper kosong. Apa cita?  Korang cerita la sendiri pasai apa jadi lagu tu..


Macam biase la kalo dah dekat exam mesti sume akan bikin kaw2 punyer study. Kaw2 last minit time esok lusa ada paper memang dah jadi adat sebahagian besar student dari zaman atok aku sampai la skang. Memang betul2 pewaris warisan betul... Saluuutttt..


Nak buat camne. Mase awal-awal sem, banyak sangat menyibukkan diri walopon sepatutnya tak perlu sebab takde kaitan langsung ngan kepentingan diri. Bila dah sampai killer time..baru lah nak sedar bab mane yang belom settle. Memang cantek!


Orang kata time exam ni la banyak sangat yang akn tensen dan kadang-kadang ada yang sampai jadi gila!
Hohhh..scary la pulak bila ade kuar cite2 gini. Betul kerr??


Gila tu takdak la sangat kan. Tapi gila-gila ade.


Aku lak cane? Preparation untuk exam final?? haha.. cepumas la sangat. Terbaik dari ladang. Nak hilangkan boring punyer pasal, join la aku ngn 3 orang member pi kuar 2 3 hari...dan stay up smpai subuh..kononnya nak STUDY.
Orang lainnye study, tapi aku? Duk FB, duk chat, duk belog.. Ape nak jadi?? aishh...Cam hampesss....Hampess pon xmcm aku.  So, org stayback smpai subuh, aku pon stayback smpai subuh.... Orang   
balik aku tido kat situ lagi....Ahaha...  


Susah beb nak datangkan mood study bila hidup digelumangi ngn kemodenan teknologi..
( hambek.....salahkan teknologi lak) kuang3.  Betul kan? Cuba korang wat satu match antare FB ngn STUDY, mane menang? sah2 STUDY sbb aku ni kan berpihak pade yg benar..caiiiiiii!! ..  so, korg decide sendiri la sape yg menang kan. 


Satu perkare yg aku nk gtau, elok ngn yg x elok study luar kampus
( di luar kawalan keselamatan kampus).....
Perkare yg eloknyer, bile stay kat luor, senang nak fokus pade bnde yg kite nk fokus, tentunyer pade BUKU...bkn suh fokus kt mende lain....ha la..Bile duk dalam kampus, stdy kat library ke, foyer ke , member tertengok .. 
" halo geng, study maa?? study ape? Ow....da makan lom? pastu..bla..bla..bla...bluzzzz" . Mule2 just berdiri jer...Yg tak tahan kalo tibe2 beliau tarik kerusi n then lepak tepi kite smpai die puas hati.. Kite takkan nk mghalau kan? al-maklum, geng kot... So,, bram brum bram....study ke mane, fokus ke mane.... lagi2 kalo siap pi makan..wargghhh.....hampes! Aku lak pantang ngn pelawaan MAKAN.


Perkare yg tak eloknyer, ttg keselamatan... Ni daripade pengalaman sendiri la. Pasai pa, duk kat luar ni byk risiko..n risiko tu pulak kena tanggung sendiri. Alkisah ade la satu malam tu tika aku dan rakan-rakan melepak study dengan penuh khusyuknyer (aku khusyuk berFB).., datang la sorang mamat..nengok macam mat pet..jalan tak mabuk tapi mulut die mabuk membebel tak tentu hale. Berpakaian serba hitam. cam lagu kristal SERAGAM HITAM. . Gayenyer mengSCARYkan aku dan rakan-rakan. Mujur la ade sorang jantine lelaki dalam grup lepak study ni.. kalo  x haram aku nak wat macho.. Huh....mujur la die tak usik aku n the geng.. huiii.... tu satu kes.. camne kalo ade kes lain? bahyer derrr... hurmm.....skang ni dunia  dah tak berapa nak selamat. Mintak-minatk aku dan rakan-rakan dijauhkan segala bencana.Aminn...


Begitulah antara perkare ngtif n psitif yg aku nk share bile lepak luar ni.. So, pade yg sape2 wat kegilaan di luar time exam2 ni..berhati2lah yer... 


Dan satu ag,  kalo sape2 yg minat gile fokus study kat luar cam kt mcD, KFC, n bla..bla..yg 24 jam tu, mintak la dalam poket jgn lebih dr rm5. Kalo tak hanguss poket korang..mcam aku..huahuahua....




So, selame menjalani minggu exam ni ,jagelah diri, jagelah kesihatan.....dan      MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA..yeahhh!  motif? Kesan kegilaan time exam! 


Chowwww~~~~~

Monday, October 18, 2010

Presentation??? LAZAT....Mmmmm...

Story ape untuk hari ni? 

Sila bace tajuk di atas. Kalo tak baca pandai-pandai la reka tajuk sendiri bila bace kat bawah ni sebab aku malas nak ulang banyak kali tajuk yang aku dah tulis kat atas. 

kuang3.... :P... Macam best je aku mengeluarkan statement yang ala2 egois walopon langsung takde kaitan ngan mood aku skarg. Ah. xkesah punyer..Mau gurau2 saje maa.. Hik!

Hari ini aku telah (ayat yang penuh skema)  melangsaikan hutang aku dengan lecturer aku with bagi die dengar bam brum bam brum aku mase presentation tadi....Huahuahua..Entah ape yang aku melalut mase present tadi aku sendiri pon xleh nak explen. Uhuii... Tapi, aku paham la isi kandungan kerabat-kerabat yang berkaitan dengan isi aku tu. Alah..mereka-mereka pon memahami sangat ngn ape yang aku duk bla..bla... tapi saje je wat ramah depan lecturer tanya soalan yang bukan-bukan kat aku. Standard la tu kan. Aku pon malas nak wat pandai sangat depan lecturer. So, jawab dengan ringkas jer. Hah..itu lebih baik daripada aku merapu sangat. Maklumlah, topik kajian group aku yang wat, so kalo aku merapu lebih2 pon diorang takkan memahami seperti aku n da group.  ( walopon diri sendiri emang benar2 merapu xtentu hale)... ahahaha... 

Pendapat korang ngan presentation? Hummm...mesti sume akan jawab dengan penuh skema dan dedikasinya. Contoh jawapan : presentation itu penting untuk meningkatkan kebolehan berkomunikasi...  Lain punyer jawapan...: Presentation itu bla..bla..bla....membantu kita berkemahiran berhadapan dengan khalayak...pam pum pam...dan bla..bla..  

Auuuww... xperlu kot jawapan-jawapan begitu bagi aku..... Jawapan aku untuk soalan camtu, : Presentation? Hmm....sesuatu yang lazat.....enak.....Dah wat sekali nak wat lagi..nyum3.... Haa.. Kan harmoni sket bunyinyer... Takde lah nak berdebar sgt bile sebut pasal presentation. Lagi siap berlari nak pi wat ade ah..!  

Tapi nape bile sebut presentation, majoriti muke dah macam katak telan cicak jer....Muke cicak pon tak jadi macam tu..awat aa?
 ( Tanya ku pade drii sendiri) Jawapannyer mudah je. Korang
 (dan aku juge) mesti kurang wat preparation an..Tak pon, keje last minute( nape sama mcam aku lagi?)  Pasai tu la bile dah duk kat depan khlayak(walopon cosmate yang cume 2 3 kerat) tergagap nak sebut satu2 perkataan. tapi kalo dah berbelas2 kali present, melampo sgt la kan still tergagap yang melampo tu.. Tu tandanya xde improvement.. ( Aku dah....:P)

So, ape yang heran sangat ngn presentation...asal cukup syarat, cukup mklumat n bertepatan ngan tajuk kajian, pandai merapu sikit2..cukup sudaa... ( Melebih2 lak tahap confident aku)... Papepon, kite kena confident ngn diri sendiri. Walopon korang xmampu nk speak dengan laju dan tepat setiap point2 korang, xsemestinya korang xleh bg presenttion yg baik. Mampu ke x kite, ok ke x kite, bergantung pade diri sendiri.. ( Bermotivasi sungguh aku ni yer..tak sangke..ahaksss..)..Janji ade usaha.....Usaha itu lif kejayaan!
Jadi, jadilah diri anda..yang kurang, ditambah, yang lebih, elok lah dikurangkan...
( perkare yg akan menimbulkan pandangan negatif) ...Contoh? Aiseh...xperlu la. Aku bukan nak wat karangan 8 perenggan 500 patah perkataan kat sini every point nak kna contoh..paham2 sendiri la korang..Uhuhuhu...

Wohh... Cite pasal presentation je aku dah merapu panjang sampai kat bawah ni. Ahaha..maafin gue. Feelingnya kuat bangat.. :P... Ok ar.. daripada aku melalut ke topik yang tak berkaitan pulak, baik aku chow dulu la kejap buat mase skang an. Mate pon macam diseru untuk tido...So, better fahami hasrat mate anda... eHeh3.. k.adiosssszzzzzzZZZZZzzzzzZZZZzzzzz~~~~~

KAKI TIDUR.....hisshhhh....

Good morning walopon dah pukul 2.30 petang. Ahakss.. rilek sudaaa.. Hui3. Walopon semalam dah tido awal, hari ni tetap bangun lewat seperti rutin biasanyer. Pukul berapa yer aku bangun hari ni? semalam? Dua hari lepas? Minggu lepas? Bulan lepas?? ahaha... Biarlah ia menjadi sesuatu ynag misteri antare aku dan roomate ku. Kan...Kan... hehehe...


Bukannye selalu buat rutin harian macam ni. Akhir-akhir bulan ni je kot ade mase teluang untuk Qada'kan tido. Dari awal sem aku asyik bz jer. Mane badan tak letih oo.. Bukan spesies robot aku ni walopon ade urat besi tulang dawaii.. ( cover sket sbb byk tido)    Tambah-tambah next week dah exam.. Kena la simpan tenaga. Aku ni kalo dah exam tu mcam tak nak tengok katil la. Begitu dedikasinyer bila berStudy. Jangan harap la aku pandang katil! ( tunjuk ego kat tilam n bantal)....


Ramai orang kate aku ni kuat tido. Kaki tido ke aku ni?? Mcam  mane rupe kaki aku tido? Pelik gak tu bila aku pk2. Sah-sah lah kan aku ni kaki tido sampai tak nak ngaku aku ni kaki tido. Tak pasal-pasal kaki yang dituduh tido. Anggota badan kita mana pernah tido.Mase kita tido diorang still bergerak.Tapi dalam keadaan yang rest la kan. Sebab tu bila kita bangun daripada tido, badan kita bau x best mcm korang. Pasai pa...bila tido, badan kite ni confirm akan kuarkan sejenis hormon. Nama hormon tu aku lupe plk. kalo korang rajin, pergi la wat research via google ke yahoo..  Confirm jumpe. Itu secara teori la yag aku tau sikit-sikit. Banyak-banyak nanti melalut yang  haram lak. Yang tak berkaitan. Huhuhu...




Sebenarnya tak bagus banyak sangat tido ataupun jadi kaki tido ni. Memang la best kan. Tido..lepak ...santai..aman..tenang....xde jiwa kacau....tapi..Kalo dah bangun..mule la kena pk mcm2 yang kita dah tinggal masa tido. Nak-nak untuk kerja-kerja yang bertangguh. Papepon, be4 tido, settlekan mane yang boleh settle. Jangan tinggal bodoh je sedangkan kita leh wat. Tu menangguhkan kerja namanyer..macam aku selalu wat...So, sekarang ni kena la berubah. Kalo  kita tak ubah diri kita, sape lagi yang nak tolong ubah. Orang lain bz sgt smpai takde mase nak bagi perhatian kat kita yang kurang kasih syg tu.. Hoh?! sape yang kurang kasih syang tu? Mereka dan mereka serta mereka la kot. Ahaha.. tanya diri sendiri la senang kan.


Kesimpulannya, orang yang selalu tido ni banyak kerugian sebenarnya. Klao time korang tido, member ade ajak nak belanje makan...korang dah terlepas kat situ,. Takde rezeki namanya. huhu.. So, tido2 jugak kan. tapi berpade2..(pesan aku pade diri sendiri) Tido memang best...sampai tarik selimut sampai kepale time pagi2 dekat2 nak subuh. Cuma yang tak best, bila kita syok sangat tido, terlepas subuh...hidup yang kita mulekan pagi tu, takde makne ape2 dah. walopon korang buat sedekal amal jariah sepanjang hari tu. So, seSyok mane pon korang dan aku tido, hope jangan sampai tertinggal solat yer.. Solat itu tiang agame. ( tazkirah jap)..... 


Tengah-tengah naip ni,  tibe2 lak dengar irama pop yeh2 zaman 70-an. Aiseh. Perut aku maa...tu tandanyer perutku mau melantak..lapooo..uhuhu.... beselah..dah bangun tido,musti mau breakfast walopon dah elok orang panggil minum petang..Heh3.


Now, mau chow dulu.Mau makan..bagi tenaga sikit untuk perah otak u settlekan esaimen yang last ni..( tertangguh)   preparation u presentation lagi..uhuhu.....Zaassssssss~~~~~~

Sunday, October 17, 2010

SYAHDU SANGAT KOT....

Walaweh.. 1 hari suntuk aku duk dalam bilik hari ni. Ape cite? Uhuhu.. Bahagia+bongek+bangang+blurr= hampeh... jiwa kacau..jiwa kacau...

Asal lak tetibe aku jiwa kacau 2 3 hari ni? Ahaha.. Tu lah sebabnye aku ada kat sini. Nak cerita la sket nape aku BERjiwa kacau nih. Takde paksaan untuk blah dari page ni kalo xTERingin nak baca cerita ni sebab memang takde kena mengena dengan yang hidup atau yang mati..

Aku kuat layan blues 2 3 hari ni.. Nape? Entah lah pulak nape le jadi camtu. Mcm bunge taik ayam je aku rase.. peh!  Pasai aku tengah "hot moon' kot nih yg kuat sgt hangin xtentu masa. Sampai nak senyum pon rase mcam ade gam je kat bibir ni hah. Maaf lah pada sesape yg terkena panahan angin hot moon aku tu yer.. Maaf sangat-sangat. Angin hot moon jugak lah wat hubungan aku ngan my mas gantang macam hampesssss..... Ha'alah. Biase la kan kalo bab cintan mencintan takde gaduh-gaduh memang xde feel la. Gaduh-gaduh tu la yg syok.. Kalo boleh masuk WWE lagi bgus time gaduh tu. huu... Baru lah puas hati. Tapi malam ni, hal WWE ke WWF ke dah settle dah. Hope beliau dah boleh tersenyum sikit la.. Maafiin gue . Gue insan lemah. ehehe..

Lagi satu yang buat aku agak syahdu 2 3 hari ni pasal kuat sgt terkenang masa2 lepas aku. Masa lepas tu confirm2 la kenangan kan?. Haih. Budak cute+ brutal macam aku ni pon pandai berkenang-kenangan ker? Ahaha. Adat la jadi manusia ni.  Takkan lari daripada bernaluri sensitif. Alah. Brutal-brutal pon leh nangis ape kalo dah sakit. Kan? So, xder lah teruk sgt muke aku ni kalo datang feeling syahdu tu... So ape yang syahdu sgt tu sampai sempat aku nangis2..Nangis??? Bila masa aku nangis? Mata aku kena jarum la. Pedih dan pastu kuar air mata la...  hee~~... Bila kita terkenang masa lalu memang la akan terdetik rase sedih dan mungkin sepi sekali kot bila kita rasa orang-orang yang berada dalam kenangan kite tu dah takde dengan kita sekarang. Syahdu lak bila ingat-ingat semula. Tambah-tambah time tengah-tengah terkenang tu on lagu sentimetal. Memang habis satu kotak tisu kena balun wat sapu air mata mengade. Hahaha. Tapi bukan aku la tu. Orang lain .. Aku setakat terkenang jer...heh3.. 

Kenangan memang menyakitkan hati. Sebabnyer, kalo dah namanya kenangan, memang akan buat sesape rase sedih walopon kenangan tu kenangan yang gembira. Betul what??  Aku ni pulak memang selalu mengenangkan mende2 lepas. Almaklumlah..aku ni orangnyer bukan suka lupakan perkara-perkara lame or dengan kate lain yg lebih membanggekan, setia orangnyer.Ahahaha. Maaf lah terpuji pulak. Hurmm.... so, macam tu la aku 2 3 hari ni.. Syahdu jer memanjang. Elok sangat lah kebetulan takde kelas. Kalo tak, x melayannyer aku ngan kelas2 semue. Buat holiday sendiri la.  Uhuhuhu. 

Hmmssss......tetibe aku mengeluh panjang. Awat la banyak sangat kerje2 last minit yang aku kena settle ni hah??  ( esaimen2..) Sape suruh mu nangguh keje. Padang muker. Kata aku pade diri aku berVersi Terengganu. ihihihi.... So, dah paham situasi diri....pandai-pandai la kan nak chow dari sini.. aih... Ayat ni sgt2 memerli aku. Aku macam terase la jugak ngn ayt ni. Wuhuhu. 

Ape lagi, pakwe dah tido, kawan-kawan wat hal sendiri.. dengan yang menari, dengan yang melepak, dengan yang berFB..aku ?? baiklah ke meja stdy dan wat esaimen SEsettle2nyer yer. Ahaksss..ChoW!~~~~~~


Friday, October 15, 2010

Chill~~~~!! :)

Yohoho!!.. aishh.. Ape khabar ye semua ?? Hopefully semuanya sihat2.InsyaAllah. Motif di sini: Aku  tak sihat sebenarnya..uhuhu... awat?? Haa.. Meh nak citer sket....


Bermulanya kisah dengan deruman bunyi enjin motor Honda EX5.............kepunyaan teman gue!


Petang semalam, aku ngan eksyennyer sorang2 pi naik moto untuk  ke pasaraya kat kajang. mau beli barang niage derr..ehehe..biase la..businesswoman org kate ....euww! ok forget it!...continue..  Nak dijadikan cerita, aku nyanyilah sepatah due lagu yang aku ingat dalam kepale otak aku mase tu. maklumlah rempit sorang-sorang ni boring amat. Tapi, baru aja nak tarik kat chorus lagu, ......
" guguguguguu..prakkkk..!"  Allahu Akbar!... Tang ni baru aku sedar, rupenyer aku punyer moto terbabas ke tepi jalan ..... Bunyi yg tadi tu sebenarnyer bunyi aku sodok pokok bunga tepi jalan tu. Ape lagi, patah lah dahan bunga tu  dan aku seret sampai ke 20 langkah ke depan! hoo..........sadis giler...   


Reaksi aku lak time tu?? err.....cool beb..cool....wat cam takde pape...konon2 balas mesej.... Ade plak mat moto pandang aku dengan senyuman sinis lalu tepi aku tu sbb die ade kat belakang aku mase aku sapu pokok2 bunge tepi jalan tadi. Aku cuma mampu mengangkat kening dan bahu  tanda tak tahu pape. Padahal............malu beb!!  Demi menutup ke'malu'an yang cool, aku teruskan perjalanan ke destinasi dengan penuh cool. Hoho..janji cool sudaaa....  Chill~~~~!


Gitulah ceritanyer...hurmmmm...coz tu aku tak sihat skang pasai due2 belah kaki aku lebam2 n bengkak....sebab momentum perlanggaran yg terjadi kot...woowww! Terspeaking fizik lak..


Yohhh! Asal la aku leh terbabas petang semalam.Buat malu jo.. aishhh....  tapi bila aku fikir-fikir balik, ade la hikmah tu kenapa aku leh hilang kawalan..... Ade kemugkinan aku lupa baca doa naik kenderaan. Syukur alhadulillah caoz motor kawan aku still ok.xde ape2 kerosakan. If xok tadi, patah sini sana ker, ...mau hilang duit belanje aku last sem ni...dah ar kering lebih dr ikan masin....uhuhuhuhu...... ;P




Hee..... tu la kisah chill aku u semalam.....macam hampeh tapi ade pengajaran di situ yer... Sape suh ko nyanyii mase naik moto. kan dah hilang tumpuan..padan muko ekau!